Közélet

Kutyatámadás az iskolában, a napköziben

Két felnőttre és egy gyerekre támadt egy kutya a mezőfalvi iskola udvarán kedden délután. Az állat egy harmadikos fiúnak a lábába harapott bele, a gyereket kórházban látták el.

A kutyatámadás akkor történt, amikor a napközisek az udvarról indultak vissza az iskola épületébe ebéd után. A nagytestű kutya – amiről a hírről beszámoló DH Online csak annyit ír, hogy az intézmény közelében szabadult el – először egy fiú lábába mart bele, majd miután a tanítónő elvonta a figyelmét, rátámadt. Az épületből kifutott az egyik igazgatóhelyettes és egy takarítónő, és seprűkkel próbálták távol tartani az állatot, de a kutya a takarítót is több helyen megharapta.

Mire a rendőrök kiértek, a gazdája már megkötötte az állatot. Kiderült, hogy a kutyának sem oltása, sem egyéb papírja nem volt. A rendőrség szerint az állat azért szabadulhatott el, mert gazdája megszegte az ebtartásra vonatkozó szabályokat. Az 56 éves kutyatulajdonost előállították, a nő ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt nyomoznak. A kutya karanténba került.

Az általa megtámadott két felnőtt könnyebb, a kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett; a gyereket kórházban látták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik