Közélet

Feldarabolta és megfőzte szomszédját

Majd a maradványokat mit sem sejtő fia segítségével szórta szét a környéken lévő kukákba.

„Csütörtökön főztem meg őt és pénteken dobtam ki” – mondta el a nyomozóknak a floridai Deltonában élő 43 éves nő, aki ellen előző héten emeltek vádat szomszédja, a 36 éves James Sheaffer megölése miatt. Az Orlandó Sentinel című lapban megjelent beszámoló szerint a nő még tavaly áprilisban hajtotta végre a gyilkosságot, de csak a vádesküdtszéki eljárás lezárásával kerültek nyilvánosságra a részletek.

A cikk szerint az áldozat a nő házában találkozott Angela Stoldttal, aki a férje gyógyszereivel felütött italokkal kábította el a férfit, akit a beszámolóban nem tisztázott okokból egy temetőbe vitt, ahol veszekedni kezdtek pénzügyi gondok miatt. A nő vallomása szerint ekkor a férfi „fenyegetően lépett fel” vele szemben, ezért felkapta a kocsija hátsó ülésén lévő jégvágót és Sheaffer szemébe szúrta. Ez azonban nem volt elég megállítására, így végül egy kábellel megfojtotta. Majd a másik szemgödrébe is beledöfte a jégvágót.

A holttestet ezután hazavitte, ahol másnap a garázsban feldarabolta, és elkezdte megfőzni a testrészeket, abban bízva, ezzel el tudja tüntetni a bizonyítékokat. Ez a terve azonban nem vált be, ezért szemeteszsákokba pakolta azokat, és fiát kérte meg, hogy segítsen szétszórni különböző kukába. A gyereknek azt mondta, hogy rothadó szarvas teteme van a zsákokban. Az elkövetkező napokban pedig szép lassan megszabadult áldozata irataitól és mobiljától, kidobta a testrészek megfőzésére használt edényeket és az autójában lévő kárpitot.

A nő három héttel a gyilkosság után vallotta be szüleinek, hogy mit tett, amikor a beszámolók szerint zavartan megjelent a házuknál, öngyilkossággal fenyegetőzve. A rendőrséget Stoldt nővére értesítette. Az ügyészség most közölte, hogy nem kérik a halálbüntetés kiszabását, így a Sentinel cikke szerint életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik