Közélet

Csontozókéssel bosszulta meg a házasságtörést

A betegesen féltékeny férj lovasoktatásra küldte feleségét, aki végül pont az edzővel csalta meg.

Erős felindulásban elkövetett emberölés bűntett miatt öt év hat hónap börtönre ítélte és hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a bíróság azt a férfit, aki még 2012-ben gyilkolta meg feleségét. A pár 2007-ben kötött házasságot, ekkor költöztek Ebesre. Kapcsolatuk hónapokkal a gyilkosság előtt feszültté vált és anyagi problémákkal is küzdöttek – írja a Cívishír.

Mindennapjaikat az is nehezítette, hogy a férj folyamatosan féltékenykedett, többször munkahelyéről is váratlanul hazament ellenőrzést tartani. A feleség többször felvetette a válást, de a férj erre mindig indulatosan reagált és megfenyegette a nőt. A gyilkos végül azt találta ki, hogy felesége vegyen lovasórákat, hogy lekösse, de az asszony pont a lovasedzővel csalta meg. A férj rajtakapta őket, az edzőt elzavarta, majd a veszekedés hevében felkapott egy csontozókést és fehérneműben menekülő felesége után rohant.

A nőt házuktól ötven méterre érte utol, harmincötször szúrta meg, majd kihívta magára a rendőrséget. A Debreceni Törvényszék szerint egyértelmű, hogy a férjből lappangó indulat tört elő és elhomályosult tudatállapotban ragadott kést.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik