Közélet

Égő autóban hagyta hároméves lányát

A rendőröknek kellett kimenteniük a kisgyerek az összetört autóból, miután az apa elmenekült a helszínről.

Egy ausztrál bíróság hét és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte a 25 éves férfit, aki még áprilisban szenvedett balesetet, miközben rendőrök üldözték – jelentette az ABC. Bevan Stanley Cameron egy lopott autóval menekült a rendőrök elől, akik azután eredtek a nyomába, hogy betört volt élettársa otthonába, egy baseballütővel megverte a nő 16 éves hugát, majd magával vitte hároméves lányát.

A férfi egy autópályán törte össze a lopott autót a rendőrségi üldözés közben. Kislánya megsérült a balesetben, de a férfi ahelyett, hogy gyereke segítségére sietett volna, és kimentette volna a kigyulladó roncsok közül, inkább elmenekült a helyszínről. A lányt végül a rendőrök mentették ki a lángokba boruló járműből. A gyereket belső vérzésekkel szállították kórházba.

Cameront, akinek szintén kórházi kezelésre volt szüksége a balesetben szerzett sérülései miatt, végül elfogtáka rendőrök, és a férfi júliusban bűnösnek vallotta magát az ellen felhozott vádakban. Ugyanakkor azt mondta, hogy semmire sem emlékszik az esetből, mert állítása szerint egy egész üveg rumot ivott meg. Ezt azonban a vérvizsgálat nem erősítette meg.

Az ügyében döntő bíró végül a héten hét és fél évig tartó börtönbüntetést szabott ki rá, “leírhatatlannak” nevezve aznap tanúsított viselkedését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik