Közélet

Előzetesben a pedofilgyanúba keveredett óvóbácsi

Az ötgyermekes családapa állítólag benyúlt egy kislány bugyijába.

Előzetes letartóztatásba helyezték a szexuális erőszakkal meggyanúsított óvodapedagógust – írja a Bors. A férfit hétfőn vették őrizetbe, miután a nevelő állítólag benyúlt egy kislány bugyijába.

A lap azt írja, a szülők két táborra szakadtak: sokan nem hiszik el, hogy a férfi ilyet tett volna, mások szerint viszont már korábban is voltak gondok, mert előszeretettel csipkedte a gyerekeket. A lap rábukkant egy korábbi újságcikkre, amelyben a gyanúba keveredett óvóbácsi – akinek egyébként a felesége is az érintett intézményben dolgozik – elmesélte, miképp választotta ezt a férfiak számára korántsem szokványos szakmát. Azt mondta, hogy imádja a gyermekeit, és talán ez indította arra, hogy az óvóbácsik nem könnyű életét válassza. Az informatikától jutott az óvodáig.

“Nejem is óvodapedagógus, és nyaranként táborokat szervezett. Én ezeket nagyon élveztem, és kifejezetten szomorú voltam, amikor véget értek. A feleségem javasolta, hogy végezzem el az óvodapedagógiát. Először még tréfás felhangú ötletnek éreztem, de végül valóban ezt a pályát választottam” – nyilatkozta korábban. A férfit módszereiről is kérdezték. “Megfigyelhető, hogy azok a gyerekek, akiket az édesanyjuk egyedül nevel, erősebben kötődnek az óvóbácsihoz. Ugyanakkor ahol az apuka nincs a képben, ott eleinte elég erős tartózkodás vagy ellenállás is volt velem mint férfival szemben, amit csak nagy munkával sikerült ledolgoznom, ám utána szoros kötődés lett belőle.”

A nevelő támogatói hétfőn aláírásokat gyűjtöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik