Közélet

Felhőkarcolóról lezuhant mérőszalag ölt meg egy férfit

Az eszköz 150 méteres magasságból zuhant alá egy építés alatt álló épületből, és véletlenek furcsa játékának köszönhetően pont fejen találta egy szállítómunkást.

Az 58 éves Gary Anderson gipszkartonokat szállított le az amerikai Jersey Cityben épülő felhőkarcolóhoz, amikor az ötvenedik emeleten dolgozó munkás kezéből kicsúszott a beszámolók szerint majdnem félkilós mérőszalag – írta a CBS News. A lezuhanó eszköz a föld közelében megpattant egy vasgerendán, majd fejen találta a teherautója mellett álló sofőrt, aki szemtanúk elmondása szerint azonnal a földön terült el.

 
Az 50. emeletről zuhant alá a mérőszalag, ami fejen találta és megölte az 58 éves munkást 
Fotó:CBS New York 

Andersont – aki a rendőrség közlése szerint az előírások ellenére nem viselte védősisakját – kórházba szállították, ahol a kezelés közben szívrohamot kapott és meghalt – közölte a New York Post. „Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen kis dolog ilyen pusztítást tud okozni” – mondta el egy szemtanú a CBS-nek. A televíziónak nyilatkozó munkás szerint minden másként alakulhatott volna, ha a férfi fején ott van sisakja. „Úgy is kórházba került volna, de minden bizonnyal megmentette volna az életét” – közölte a férfi.

Egy másik ott dolgozó ember elmondása szerint az áldozat nagyon vallásos hívő keresztény volt, és közvetlenül a baleset előtt pont egy történetet mesélt valakinek, és utolsó szavai ezeket volta: „Isten jóságos”. Teherautóján pedig a következő felirat volt: „Istené” (Owned by God)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik