Közélet

Születésnapján okozott hármas halálos balesetet Roland

autóvezetés ködben (autóvezetés ködben, autó, köd, autópály)
autóvezetés ködben (autóvezetés ködben, autó, köd, autópály)

A születésnapjáról a temetőbe, majd onnan a barátnőjéhez tartott a 25 éves férfi, amikor három ember halálát okozta Mezőfalvánál – írja a Bors.

Egy Forddal száguldozó férfi előzni kezdett a 6219-es számú főúton, amikor bevágott a család Daewooja elé, nekiütközött a padkának, és oldalba lökte a kocsit. A család autója átsodródott a szemközti sávba, ahol egy busznak csapódott. A terhes Anita és férje, László, valamint az asszony nagyobbik lánya, Dóri azonnal meghalt, egyedül a nyolcéves Csenge élte túl a balesetet.

„Majd megszakad a szívem a családért, ismertük egymást” – mondta a Borsnak Roland nagymamája, aki hozzátette, hogy az őrizetbe vett unokája óvatos sofőr volt. „Nemrég jött haza Németországból, mostanában vette az autót. Tudjuk, hogy büntetést fog kapni.”

Mint elmesélte, a fiú 25. születésnapját ünnepelték, majd kilátogattak a temetőbe. Utána Roland kocsiba szállt, hogy a szülinapi tortájával a barátnőjéhez menjen. Kérték, hogy óvatosan vezessen a nagy köd miatt. Az asszony szerint még le sem vették a kabátjukat, amikor az unokája hívta remegő hangon, hogy balesetet okozott

A Fejér Megyei Főügyészség délelőtt, a Hír24-hez eljuttatott közleményben tudatta: a fiatal előzetes letartóztatásáról kedden döntenek. A tájékoztatásból kiderül, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a sofőr rendkívül rossz látási viszonyok között közlekedett, amikor előzésébe kezdett annak ellenére, hogy sűrű köd volt. Így későn észlelte a szemből szabályosan közlekedő autóbuszt, fékezett, majd – hogy elkerülje az ütközést – kocsiját visszakormányozta a forgalmi sávjába. Ekkor ütközött neki az autónak, amelyet megpróbált megelőzni. A jármű hátuljnak csapódott, a vétlen kocsi pedig egyszerűen átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott az akkor érkező busszal. 

Az ügyészség kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétségének a megalapozott gyanúja miatt indítványozta az autós előzetes letartóztatását. Az indoklásban a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, törvényi fenyegetettsége és a szökés és elrejtőzés veszélye áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik