Közélet

Rendőrök vitték el a taxist a BKK ellenőrzéséről

A járműminősítéskor a BKK munkatársai lopott szabadjelzőre bukkantak.

Lopott szabadjelzőt találtak egy taxin járműminősítéskor a BKK emberei csütörtökön. A szabadjelző szerepelt abban a listában, amelyiket a taxisok által tett bejelentések alapján vezet a közlekedési központ. A tulajdonos korábbi bejelentése alapján a BKK értesítete a rendőrséget, a kiérkező egyenruhások pedig megállapították, hogy az autón lévő eszközre körözést adtak ki, ezért a sofőrt előállították. 

A fővárosi taxirendelet alapján a személytaxik időszakos vizsgálata előtt a közlekedési hatóság ellenőrzi, hogy a vállalkozás a működési területén érvényes előírásoknak megfelelően a taxiállomás-használati díjat megfizette-e. A rendelet előírásai szerint a BKK mint a főváros közlekedés szervezője a jármű megszemlélését követően köti meg a taxiállomás-használati hozzájárulást.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, a járműminősítést végző munkatársaik kiemelten kísérik figyelemmel és ellenőrzik a bejelentett ellopott taxiszabadjelzőket, mert sorszámukat a gyártó minden egyes szabadjelzőben egyedi azonosítóként rögzíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik