Közélet

Maffiavezér vallott a nyomozóra

Minden vádat tagad a 27 éves rendőri múlttal rendelkező, vesztegetéssel megvádolt nyomozó. Korábban a Fekete Sereg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt vezetője vallott rá.

A Fekete Sereg akkor már emberöléssel vádolt vezetője, Magyar Róbert 2005-ben tett vallomást O. Zsolt ellen. Magyar azt állította, hogy a 27 éves rendőri múlttal rendelkező nyomozó havi félmillió forint védelmi pénzt kért tőle. Az ügyészség nem gyanúsította meg az alezredest, de áthelyezték a BRFK-ról a XVII. kerületi kapitányságra. Idén márciusban az ügyészség egy vesztegetési ügyben vette elő O. Zsoltot, a nyomozás folyamatban van, immáron 15 személy ellen, tájékoztat a megvádolt rendőrrel interjút készítő Bors. Az alezredes fél évig volt előzetes letartóztatásban, szabadlábra helyezéséről 2 hete döntöttek.

A beszélgetésből többek közt kiderül: az ügyészség azzal vádolja a rendőrt, hogy pénzért ügyvédeket segített információkkal, O. Zsolt azonban tagadja ezt. Nem szeretné minősíteni Magyar Róbert állításait sem, aki korábban több ügyben is meggyanúsította a rendőrséget, többek között a félmilliós védelmi pénzt is említette.

O. Zsolt ügyvédje szerint egy ilyen esetet kellő körültekintéssel kell kezelni, hiszen egy felderítő nyomozónak kapcsolatot kell teremtenie a számára információt adható bűnözőkkel, még ha egyébként éppen az ő tevékenységük ellen harcol is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik