Közélet

Megszólalt az iskolarendőr által megbilincselt apa is

K. Attila a Music Fm nevű rádióban mondta el, hogy azért nem tett panaszt, mert szerinte a rendőr és ő is követett el hibákat – írja az Index.

A férfi szerint leginkább az irritálta, hogy a rendőr az óvoda és az iskola előtt egyenruhában dohányzott. “Minden reggel oda hajtunk be az iskola elé kitenni a gyereket, sokadik alkalommal szólt érte a rendőr”, ő pedig sokadik alkalommal mondta a rendőrnek, most “egyéb megjegyzések kíséretében”, hogy ne dohányozzon ott – derül ki az Index cikkéből.

Csattant a bilincs

A kérésnek eleget tett, visszatolatott és leparkolt, majd kiszállt a gyerekkel és elindult az iskola felé. Mint mondta, akkor már látta, hogy a rendőr megy felé és “intézkedés lesz”. A rendőr az iratait kérte, de nem elégedett meg a személyijével.

“Elpattantam én is, és ő is felfokozott állapotban volt” – magyarázta a férfi a Music FM-nek, hogy miért követte el azt a hibát, hogy kivette a rendőr kezéből az iratot, de mint mondta, 20 másodperccel később már mind a három iratot átadta, csakhogy ekkorra már a bilincs a kezén volt. Mindezt úgy, hogy a 8 éves kisfiú ott állt az apja mellett.

A rendőr ezután be akarta tenni a rendőrautóba, de az apa szerint azért nem sikerült neki, mert 44-es és feles a lába. Végül a kiérkező négy rendőrautó egyikébe berakták és bevitték a kapitányságra. A férfi nem tett panaszt, amit azzal indokolt, hogy ő is hibás volt, csakúgy mint a rendőr.

“Büdös, g… rendőr!”

A Zsaru magazinban ma jelent meg a rendőr verziója is. Mint írják a híresztelések dacára az ott jogszerűen intézkedő rendőr nem fektette motorháztetőre az igazolásra többször felszólított férfit, a környéken nem volt több száz síró, rémült gyerek, és a szülők sem írnak petíciót az iskolavezetésnek, hogy az egyenruhás ne tevékenykedjen többé az iskolánál.

“A férfi azt mondta, ő célforgalom, rakodni fog, behajthat. Felvilágosítottam, hogy a kiegészítő tábla nem a célforgalmat, hanem az engedéllyel rendelkezőket engedi be” – idézi fel a történteket az egyenruhás. Azt mondja, ezután visszatolatott a sarokig, kiszállt a kocsiból a kisfiával, majd ránézett és azt mondta, “büdös, g… rendőr!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik