Közélet

Kombatáns nyugdíjast fegyvereztek le a dorogi rendőrök

Komoly arzenál volt a tatánál, s tán a fia is sáros. Csupa, csupa kérdőjel!

Négy, engedély nélkül tartott lőfegyvert foglaltak le egy hetvenéves férfitól a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön – ezt írja a police.hu. Az autójában ülő K. Ferencet még péntek délután igazoltatták Tokodaltárón a rendőrök, és csomagtartójában egy engedély nélkül tartott, távcsővel és hangtompítóval ellátott vadászpuskát, egy 9,5 centiméteres pengéjű kést és egy machetét találtak.

Eztán persze házkutatás következett a férfi kesztölci otthonában, ahol további három, engedély nélkül tartott lőfegyvert, fegyverlámpákat és 268 darab töltény leltek a szemfüles szervek.

K. Ferencet a rendőrök előállították, ellene „lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság”. A bácsi őrizetben van, vélhetően hamarosan előzetes letartóztatásban lesz.

Ezzel egy időben egy tokodaltárói férfinál is házkutatást tartottak a rendőrök. A 44 éves K. István (ő is K., gyanús, tán apa és fia alkotja a kombatáns párost) otthonában 131 darab lőszert találtak a nyomozók, ezeket jól lefoglalták, gazdájuk ellen büntetőeljárás indul, a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik