Élet-Stílus

Két órát várt a mentőkre az idős ápolónő

A 90 éves özvegyre szomszédja a földön fekve talált rá, miután elesett és eltörte a medencecsontját.

„Az elmúlt években attól rettegtem a legjobban, hogy egyszer el fogok esni, és segítség nélkül maradok. És tessék: megtörtént” – mondta a brit Mirror magazinnak a 90 éves Barbara Hedley, aki augusztus végén órákig várt arra, hogy végre kórházba kerüljön. „Soha többet nem szeretnék még egyszer hasonlót átélni” – tette hozzá a nyugdíjas ápolónő.

Barbara a vele készült interjúban elárulta, azután, hogy évtizedeken keresztül lelkiismeretes dolgozója volt a brit kórházaknak, remélte, hogy ha egyszer majd ő is segítségre szorul, hasonló ellátásban lesz része. „De nem így történt. Miután aznap elestem otthon, képtelen voltam mozdulni, csak a szomszédasszonyomnak köszönhettem, hogy nem estem pánikba. Ott volt velem addig a pillanatig, míg kórházba nem szállítottak.”


Kép forrása: mirror.co.uk 

Pedig mint kiderült, Barbara több mint hat órát várt arra, hogy végre mentőt küldjenek érte. „Augusztus 29-én, háromnegyed hatkor hívtuk a segélyhívót. A diszpécser azt mondta, máris küld egy mentőt” – emlékezett vissza Gina Mackenzie, Barbara szomszédja. „Két óra elteltével, mikor már többször hívtam őket, érkezett egy orvos, aki megvizsgálta Barbarát és segített őt ágyba fektetni. A rohamkocsi azonban csak négy óra múlva, hajnali negyed egykor jött érte.”

Ahogy azt a később vizsgálatok kiderítették, Barbarához azért érkezett ilyen későn a mentő, mert az asszony tudatánál volt és lélegzett, vagyis nem volt közvetlen életveszélyben. A sheringhami mentőszolgálat vezetője belátta, hogy hibáztak, amikor órákig váratták az asszonyt, ezért személyesen kért tőle bocsánatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik