Közélet

Medvetámadástól mentette meg a kutya a családot

Elüldözte a házba betörő medvét a hős házőrző.

Az egyéves nőstény kutya vad ugatással kényszerítette megfutamodásra a fekete medvét, miután a vadállat megjelent az amerikai Tennessee államban található Gatlinburg kisváros egyik házának bejáratában, és ha nem lett volna a házőrző, be is ment volna az épületbe, ahol a földszinten két kisgyerek aludt. A WATE televíziónak a gyerekek anyja elmondta: éppen lefektette a gyerekeket, és felment az emeletre, amikor meghallotta Cocoa vad ugatását.

Priscilla Epperson azonnal lerohant, és azt látta, hogy a bejárati ajtóban egy medve áll, vele szemben pedig kutyája, akinek végül sikerült visszafordítania a medvét, majd tovább üldözte az utcán. A nő ekkor gyorsan leellenőrizte, hogy gyerekeivel minden rendben van-e, majd megnézte mit csinál kutyája.

 

Elmondása szerint nagyon aggódott, nehogy a medve megmarja az ebet, de Cocoa „nagyon gyors volt, és könnyedén körbeszaladta” a vadállatot, és a medve végül a menekülést választotta. Epperson ekkor visszahívta kutyáját, aki mindössze négy hónapja van náluk, és máris megmentette az életüket. A nő elmondása szerint nem számítanak szokatlan látványnak a medvék a városban, de az még nem fordult elő, hogy a házba is bemennek. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik