Nagyvilág

A halál torkából menekült meg egy gazda

A halál pedig egy medve képében készült lesújtani. A földműves hátborzongató módját választotta a menekülésnek.

A furcsa eset még kedden történt Ausztriában, de csak ma adtak róla hírt – tájékoztat az MTI. A thomatali gazda az állatai körében észlelt riadalom okát keresve találta szembe magát váratlanul egy jókora mackóval az alpesi legelőn. A 70 éves férfi hátrálni kezdett, de megbotlott és megsérült. Kisvártatva feltápászkodott, ám ekkor a medve pofon vágta, amitől újra a földre került. Az immár kissé kábult földműves ettől kezdve mozdulatlan maradt, halottnak tettetve magát. Emiatt a medve elveszítette érdeklődését az ember iránt, és továbbállt. A férfi könnyű sérülésekkel megúszta a hátborzongató találkozást. Kórházi ellátásra nem volt szüksége.

Medveszakértők szerint a gazda pontosan úgy viselkedett, ahogyan ilyen esetben elvárható.

Mivel Salzburg tartományban eddig nem találkoztak kóbor medvékkel, a hatóságok interneten is elérhető szórólapokon tájékoztatják a lakosságot, hogy mi a helyes magatartás medvével való összetalálkozás esetén. Telefonos forróvonalat is létesítettek veszélyhelyzetek esetére.

Az eset nyomán pénteken egy tapasztalt medveszakértő tart helyszíni szemlét a térségben, hogy felmérje az ottani “medvehelyzetet”.

Salzburg tartományban eddig nem tudtak vándorló mackókról, de a szomszédos Karintia tartományban 5-8 medve is élhet a WWF becslése szerint.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik