Közélet

Udvariasságból hagyott fel a szökéssel

Feladta magát, hogy a többi elítélt nyugodtan aludhasson.

A 24 éves Simeon Keith Lippert egy Montana állambeli büntetésvégrehajtási-intézetből próbált meg lelépni majdnem egy hete. A börtönőröknek azonban gyanús volt, hogy éjjel 1:13-kor általában nincs mozgás a bejáratok körül, s a biztonság kedvéért személyesen is megnézték a helyszínt.

Téglákat és a fegyencek egyenruhájának néhány darabját találták a földön, a falon keletkezett lyukon át pedig épp egy láb tűnt el. Az őrök azonnal lezárták a börtönt és kutatni kezdtek.

Alig negyed órával később, éjjel 1:30 körül a hangosbemondó rendszeren keresztül egy férfihang szólalt meg: “Gyertek és kapjatok el, hogy a többiek aludhassanak.

Mr. Lippert egyébként szexuális erőszakért került rácsok mögé, s szökési kísérlete minden bizonnyal nem lesz enyhítő körülmény.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.