Közélet

Bokorba vizelő férfit erőszakoltak meg az Oktoberfesten

A müncheni sörünnepen jelentősen csökkent a bűnesetek száma tavalyhoz képest. Idén még csak tizenöten verték egymást fejbe a literes söröskorsókkal.

Szombat éjjel megerőszakoltak egy brit férfit az Oktoberfesten, amikor egy bokorba ment dolgát végzni. Egy ismeretlen férfi jelent meg és közölte vele, hogy szexelni akar, de a 24 éves brit elutasította ezt. Ekkor egy másik férfi is megjelent, a földre teperték, megerőszakolták, majd a támadók elmenekültek – számolt be a The Local.

Ezzel együtt is csökkent a müncheni sörfesztiválon elkövetett szexuális bűncselekmények száma – tavaly ugyanennyi idő alatt 12 esetet regisztráltak, idén viszont kettőt. Zseblopásból 212-t jelentettek a tavalyi 282-höz képest és 39 zsebtolvajt fogtak el. 350 embert kellett detoxikálóba vinni. A literes korsókkal idén még csak tizenöten verték egymást fejbe, tavaly ilyenkor ez a szám már 37-nél járt. Egyesek szerint a csökkenő bűnözés annak köszönhető, hogy jelentősen csökkent a fesztivál látogatottsága is.

Nem maradt el idén sem az emberkedés. Egy 20 éves férfi az asztalon táncolt, leesett és felborított egy másik fesztiválozót. Egy olasz férfinak ez nem tetszett, elővette kését és rosszallását kifejezve hátbaszúrta a táncolót. Egy amerikai katona pedig a kidobókba kötött bele, ordítva lenácizta őket, majd megharapta egy rendőr karját. Őt az amerikai katonai rendőrség számoltatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik