Közélet

Alvó rendőr mellől szökött meg egy rab

A kórházi kezelésen lévő csalót lábbilinccsel kötözte az ágyhoz, majd otthagyta, hogy eldőljön aludni egy kicsit. A nővérek vették észre, hogy a rab elszökött.

Fél évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Kínában egy már a nyugdíj közelében lévő rendőrt munkaköri kötelezettségszegés miatt, miután ahelyett, hogy a rá bízott rab őrzésével foglalkozott volna, inkább aludni ment. A South China Morning Postban megjelent hír szerint a hatvanéves rendőrnek egy kórházban kellet volna egy család miatt elítélt nő szobája előtt strázsálnia, de fáradnak érezte magát, ezért egy közeli szállodába ment, hogy aludjon egyet.

Miközben ő a szolgálatban aludt, a 750 ezer jüanos csalás miatt elítélt nőnek sikerült kiszabadítania magát a rárakott bokaperecből, és elszökött a kórházból. A Mai nevű rendőr egy önkéntes rendőrnőt bízott meg azzal, hogy figyelje a rá bízott rabot, de ő is elszunyókált a kórterem előtt. Az elítélt eltűnését az éjszakás nővérek fedezték fel.

Mai akár három évig terjedő börtönbüntetést is kaphatott volna, de idős korára tekintettel csak fél év börtönt kapott. Ami különösen fájhat neki, hogy a börtönbüntetés mellett elvonták tőle nyugdíját. Az nem lehet tudni, hogy az önkéntes rendőrnőt is megbüntették-e a rabszökés miatt. A rabot egyébként három nappal később elfogták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik