Közélet

Kedveskedni akart, megbüntették a gyereket

Az Egyesült Államokban szigorúan tilos osztozkodni a menzán.

A 13 éves Kyle Bradford a Kalifornia állambeli Weaverville általános iskolájának nyolcadik osztályos tanulója. Első ránézésre teljesen rendes gyereknek tűnik, azonban múlt kedden kiderült, hogy fejlődésben lévő bűnöző.

Kyle kivárta a sorát és átvette az ebédjét, majd az asztalnál egy másik diáknak adta. A szabály az, hogy nem osztozkodunk ételen, és ezt pontosan tudja ő is.” – áll a szülőknek küldött értesítőben. A fiatalember ugyanis szánt szándékkal átadta a csirkés burritóját egy barátjának, akinek nem volt kedve a saját sajtos szendvicséhez.

Ostobaságnak tűnhet, de az igazgató elmondása szerint az ehhez hasonló szabályok azért szükségesek, mert tanítási időben az iskola felel a gyermekek épségéért és a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy esetleges allergiás reakció után a szülők a suli gatyáját is elperelhetik. Éppen ezért a gyerek egye azt, amit adtak neki, ne cserélgessen senki mással.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Az “elkövető” szülei viszont azzal érvelnek, hogy a nyolcadikos gyerekek már igenis vannak annyira értelmesek, hogy ismerik esetleges allergiáikat, ezért nem ennének olyat, ami veszélyezteti az egészségüket. “Az iskola tanítson nekik matekot és számtant és tesit, de ha erkölcsről, illemről és együttérzésről van szó, úgy hiszem, annak otthon, a szülővel kell kezdődnie” – nyilatkozta Kyle édesanyja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik