Közélet

Házakat veszélyeztet a víz több településen

A Somogy megyei Bolhón a heves esőzések következtében öt gyermek nem tölthette otthon az éjszakát. Másutt homokzsákokkal, szivattyúval védekeznek.

Víz vett körül négy házat a Somogy megyei Bolhón a heves esőzések következtében, az egyikben lakó öt gyermek nem tölthette otthon az éjszakát – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőre virradó éjszaka az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Rákóczi úton az egyik ingatlanba betört a víz, ezért a házat áramtalanították, illetve az ott lakó öt gyermeket rokonoknál szállásolták el az éjszakára. A településen öt szivattyú dolgozik, a barcsi és a nagyatádi tűzoltók végzik a beavatkozást.

Két házat veszélyeztet a víz a Szentgotthárdhoz tartozó Rábatótfalun Győr Moson Sopron megyében és hasonló problémával küzdenek a Vas megyei Kámon is – közölte a katasztófavédelem vasárnap késő este. A tájékoztatás szerint a hirtelen lezúduló csapadék okozta a veszélyhelyzetet.

Rábatótfaluban a két házat a szakonyfalui önkéntes tűzoltók mellett a szentgotthárdi hivatásos egység tagjai homokzsákokkal védik, illetve két szivattyúval csökkentik a vízszintet.

Kámon a helyi önkéntes tűzoltók a Petőfi Sándor utcában és a Jókai utcában is szivattyúztak, homokzsákokat raktak le. A Kisfaludy utcában a homokzsákos védekezés, és a szivattyúzás mellett egy áteresztő csatornát is át kellett vágni, hogy lefolyjon a víz.

Ajánlott videó