Közélet

Csecsemőholttesteket találtak pályaudvari csomagmegőrzőkben

A két újszülöttet egy bőröndbe gyömöszölve találták meg a hamburgi főpályaudvaron lévő szekrényben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy halva születtek-e.

A német hatóságok eljárást indítottak egy 39 éves nő ellen, aki a gyanú szerint a csomagmegőrzőben rejtette el gyermekei holttestét – közölte a lübecki ügyészség szóvivője. Ralf-Peter Anders a német sajtónak elmondta: az egyik csecsemő pár hete születhetett, míg a másik több éve, mert holtteste már erősen bomlásnak indult. A szóvivő elmondása szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy az anya megölte-e őket a szülés után vagy halva születtek.

A Bad Schwartaúban élő nőnél azután jelentek meg a rendőrök, hogy egy ismerőse egy bűnügyekkel foglalkozó televíziós műsor megnézése után – amelyben egy olyan nő ügyével foglalkoztak, aki terhes volt, de után soha nem látták a gyerekével – bejelentést tett a hatóságoknál. A 39 éves nőnek ugyan nem volt semmi köze a tévéműsorban bemutatott esethez, de kikérdezése alatt gyanússá vált, miután egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett.

Végül egy orvosi vizsgálat megerősítette, hogy nemrég szült és azután őrizetbe vették, és házkutatást tartottak nála. A rendőrök ekkor találtak egy kulcsot a hamburgi főpályaudvaron lévő csomagmegőrzőhöz, ahol a két holttestre bukkantak.

A német sajtóban megjelent hírek szerint a nő nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. 2011-ben már eljárást indítottak ellene, miután egy halott csecsemőt találtak egy temetőben, két sír között, és a nő beismerte, hogy az övé volt a gyermek és ő rakta oda. Azonban vádemelésig már nem jutott az ügy, az anya ugyanis azt állította, hogy a gyermek halva született, és nem lehetett bebizonyítani ennek ellenkezőjét.

A lübecki ügyészség szóvivőjének elmondása szerint a nőt még nem tudták kihallgatni a holttestekkel kapcsolatban, mert pszichiátriai kezelés alá kellett helyezni, és nincsen kihallgatható állapotban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik