Közélet

Tíz méter magasan tört ki a gáz az Alföldön

Tíz méter magas gázoszlop tör fel Kiskunfélegyháza külterületén, ahol megsérült egy magas nyomású gázvezeték, amit azóta már elzártak.

Megsérült egy hét bar nyomású gázvezeték, emiatt mintegy tíz méter magas gázoszlop tör fel a földből Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között. A város hivatásos tűzoltói percek alatt kiértek a helyszínre, két vízsugárral védik a területet a robbanásveszélytől, és a közelben lévő tanyáról egy embert kimenekítettek – közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő helyettese.

 
Fotó: MTI 

Azóta a gázszolgáltató szakemberei elzárták azt a vezetéket, amelynek meghibásodása miatt a gázömlés keletkezett Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között. Ezután a gázművek munkatársai kijavítják a sérült vezetéket, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

A gázszolgáltató szakemberei jelenleg is dolgoznak az eddig ismeretlen okból keletkezett hiba elhárításán, ehhez csökkentették a nyomást a sérült vezetékben. A javítás idejére a Szolnok-Kiskunfélegyháza vasútvonal érintett szakaszán átmenetileg szünetel a közlekedés – tette hozzá Krix Orsolya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik