Közélet

Vádemelés Bora Bora magyar “foglyainak” ügyében

A férfi rendszeresen bántalmazta párját, többször a kisfiú előtt.

Vádat emeltek a “Bora Bora ügyként” ismertté vált eset kapcsán – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken. A külföldi férfi ellen mindent megtett azért, hogy felesége és kisfia ne tudja elhagyni a szigetet.

A vádirat szerint a francia állampolgárságú férfi  2008 júniusában kötött házasságot a magyar nővel, majd egy évvel később közös gyermekük született. Kapcsolatuk azonban megromlott, a férj 2009 áprilisa és 2011 novembere között rendszeresen – több esetben a gyermek előtt – bántalmazta párját.

A vád szerint 2011 őszén a férfi tudomást szerzett arról, hogy felesége a válást fontolgatja, ezért azzal az indokkal, hogy tegyenek kísérletet házasságuk rendbehozatalára, meggyőzte feleségét, hogy utazzanak pár hónapra Bora Borára. Azonban ott is tovább bántalmazta a nőt majd azért, hogy megakadályozza azt, hogy elhagyja, elvette és elrejtette a az útlevelét, közös kisfiuk okmányával együtt. A férfi az ügyészség álláspontja szerint ezzel gyakorlatilag megakadályozta az asszonyt abban, hogy Francia Polinézia területét elhagyja, tartózkodási helyét szabadon megválassza, ezzel pedig megfosztotta személyi szabadságától.

Miután a lelki és testi bántalmazások tovább folytatódtak, a nő továbbra is kitartott amellett, hogy válni akar. Ekkor férje eldöntötte, hogy a bontópert 2012 áprilisában maga indítja meg Bora Borán, és ezzel elérte azt, hogy – az útlevelek elvételéből adódó hosszabb ott-tartózkodásra hivatkozva – a házasság felbontása és a gyermekelhelyezés kérdésében is külföldön induljon bírósági eljárás.

Az agresszív férj a gyermek előtti bántalmazásokon túl, a vád szerint a kiskorú identitása elleni folyamatos és módszeres támadásaival gyermeke erkölcsi és érzelmi fejlődését is veszélyeztette.

A kerületi ügyészség a férfit más bűncselekmények – egyebek mellett kiskorú veszélyeztetésének bűntette – mellett jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja, melyért  egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik