Közélet

Tizennyolc évet kapott az abonyi gyerekgyilkos

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 09. 17. 10:53

A férfi2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát. A vádlott és védője hiába fellebbezett enyhítésért, az ítélet ugyanaz, mint elsőfokon.

Jogerősen tizennyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt az abonyi férfit, aki 2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát – írja az MTI. Az apát előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek.

Ahogy arról beszámoltunk, a párnak 2002-ben született közös gyermeke, akivel 2007-ben költöztek Abonyba. A házaspár viszonya nem volt felhőtlen, az asszony már 2008-ban véget akart vetni a kapcsolatnak, de akkor még együtt maradtak. 2012-ben viszont az asszonynak már egy másik férfival volt kapcsolata, ám ezt férje nem tudta. A nő már ügyvédet is felkeresett és konkrét lépéseket tett, hogy elválhasson. Úgy tervezte, közös gyermekük vele marad az abonyi házban.

Augusztus elején közölte férjével, hogy különválnak útjaik. A férfi ezt nem akarta. Ezután többször is utalt arra, hogy nem is kell elválniuk, mert „majd a sors elválasztja őket”. Az apa viszonya a lányával egyébként kifejezetten jó volt, a kislány szerette őt, sok időt töltöttek együtt, mivel az asszony ápolónőként dolgozott, ügyeleti rendszerben.

A férfi végül úgy döntött, úgy áll bosszút a válás miatt, hogy megöli közös gyermeküket, az akkor 10 éves Kiarát, majd magával is végez. Ehhez egy korábban megszerzett gáz-riasztópisztolyt alakított át úgy, hogy éles lőszerrel is lehessen használni.

Augusztus 26-án a délutáni órákban a felsége dolgozni ment, így a vádlott és a lány maradtak otthon. Ezt az alkalmat használta ki. Úgy tervezte, megöli a gyereket majd magával is végez. Éjszaka ölte meg az alvó lányt, mellé feküdt és közelről fejbe lőtte. Mivel az első lövéstől nem halt meg, újratöltötte a pisztolyt, a fegyvert Kiara homlokához szegezte és ismét tüzet nyitott.

Miután a kislány belehalt sérüléseibe, maga ellen fordította a gyilkos fegyvert és lőtt. Az ágyról a földre esett, majd a fürdőszobába ment, ahol a hajnali órákban a munkából hazaérkező felesége talált rá. A nő értesítette a mentőket.

A bíróság első fokon ugyancsak 18 év börtönbüntetést szabott ki.

 

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.