Közélet

Tizennyolc évet kapott az abonyi gyerekgyilkos

A férfi2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát. A vádlott és védője hiába fellebbezett enyhítésért, az ítélet ugyanaz, mint elsőfokon.

Jogerősen tizennyolc év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt az abonyi férfit, aki 2012 nyarán közvetlen közelről fejbe lőtte tízéves, alvó kislányát – írja az MTI. Az apát előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek.

Ahogy arról beszámoltunk, a párnak 2002-ben született közös gyermeke, akivel 2007-ben költöztek Abonyba. A házaspár viszonya nem volt felhőtlen, az asszony már 2008-ban véget akart vetni a kapcsolatnak, de akkor még együtt maradtak. 2012-ben viszont az asszonynak már egy másik férfival volt kapcsolata, ám ezt férje nem tudta. A nő már ügyvédet is felkeresett és konkrét lépéseket tett, hogy elválhasson. Úgy tervezte, közös gyermekük vele marad az abonyi házban.

Augusztus elején közölte férjével, hogy különválnak útjaik. A férfi ezt nem akarta. Ezután többször is utalt arra, hogy nem is kell elválniuk, mert „majd a sors elválasztja őket”. Az apa viszonya a lányával egyébként kifejezetten jó volt, a kislány szerette őt, sok időt töltöttek együtt, mivel az asszony ápolónőként dolgozott, ügyeleti rendszerben.

A férfi végül úgy döntött, úgy áll bosszút a válás miatt, hogy megöli közös gyermeküket, az akkor 10 éves Kiarát, majd magával is végez. Ehhez egy korábban megszerzett gáz-riasztópisztolyt alakított át úgy, hogy éles lőszerrel is lehessen használni.

Augusztus 26-án a délutáni órákban a felsége dolgozni ment, így a vádlott és a lány maradtak otthon. Ezt az alkalmat használta ki. Úgy tervezte, megöli a gyereket majd magával is végez. Éjszaka ölte meg az alvó lányt, mellé feküdt és közelről fejbe lőtte. Mivel az első lövéstől nem halt meg, újratöltötte a pisztolyt, a fegyvert Kiara homlokához szegezte és ismét tüzet nyitott.

Miután a kislány belehalt sérüléseibe, maga ellen fordította a gyilkos fegyvert és lőtt. Az ágyról a földre esett, majd a fürdőszobába ment, ahol a hajnali órákban a munkából hazaérkező felesége talált rá. A nő értesítette a mentőket.

A bíróság első fokon ugyancsak 18 év börtönbüntetést szabott ki.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik