Közélet

Elküldték az özvegynek a kötelet, amivel férje felakasztotta magát

A férfi a munkahelyén lett öngyilkos, és a cég az összes személyes holmiját elküldte özvegyének.

A franciaországi textilgyár egy dobozban küldte el a nőnek a férje szekrényében talált holmikat. A nyolckilós csomagban az özvegy elmondása szerint „egy póló, zoknik, egy csomag ceruza … valamint egy kötél volt” – írta a La Voix du Nord című lap. Lysiane Reboult elsőre nem is akarta elhinni, hogy a cég tényleg elküldte neki a kötelet, amivel 49 éves férje még februárban felakasztotta magát a gyárban, de a vállalat megerősítette, hogy a neki elküldött kötél valóban az, amit a férfi az öngyilkosságához használt.

 

A cégvezetés magyarázata szerint egyszerű tévedés történt, és véletlenül került az özvegynek elküldött csomagba a kötél. A férfi halála ügyében vizsgálódó rendőrség kérésére ugyanis össze kellett gyűjteniük Reboult férjének összes személyes holmiját, valamint az öngyilkossághoz használt kötelet, arra az esetre, ha szükség lenne rá a nyomozás alatt. Amikor pedig az özvegy kérésére elküldték neki a csomagot, senki sem ellenőrizte, hogy mi van benne.

A nő szerint azonban nem volt véletlen, hogy a kötél ott volt a neki kiszállított dobozban. Elmondása szerint a vállalat meg akarta félemlíteni. Az özvegy ugyanis kártérítést követel a gyártól. Szerinte férje a munkahelyén zaklatásoknak volt kitéve, és az vezetett öngyilkosságához.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik