Élet-Stílus

Öngyilkos lett a kamaszfiú, mert piszkálták az osztálytársai

A 14 éves fiút évekig szekálták, mert egy ritka betegség miatt alacsonyabb volt társainál.

Hiába költözött a család többször is, így sem tudták megszabadítani gyermeküket az állandó zrikálástól. Ügyvédjük szerint néhány éve is éppen amiatt költöztek New Yorkból Floridába, csakhogy a helyzet ott sem változott, sőt, a gyanú szerint a szekálás, amivel a 14 éves fiúnak nap mint nap szembe kellett néznie, csak rosszabb lett.

A névtelenséget kérő család ügyvédje, Matt Morgan szerint a kamaszfiú egy ritka betegség miatt jóval alacsonyabb volt kortársainál, és ezért válhatott célpontjává a szűnni nem akaró támadásoknak. A The Greenwood Lakes középiskola tanulója szerdán végül megelégelte a piszkálódást, és az egyik mosdóban fejbe lőtte magát azok után, hogy szülei többször is eredménytelenül jelentették az iskola vezetésnek az iskolai zaklatásokat.

Morgan a ClickOrlando nevű hírportál kérdésére elmondta, a gyerek eltűnését édesanyja vette észre, mikor délután öt óra körül kisfiáért ment. Miután sehol sem találta a fiút, az anya segítséget kért az iskolavezetéstől és a szomszédoktól: abban reménykedett, valaki talán látta őt, ahogy kisurran az épületből.

Végül négy órával azután, hogy a rendőrségen is bejelentették eltűnését, megtalálták a fiú holttestét – számolt be a WESH-TV. A rendőrségi beszámoló szerint a fiú halálát egy, a fejet ért lövés okozta. Nem sokkal később az iskola igazgatója, Debra Abbott az intézmény honlapján és Facebook oldalán, közleményben számolt be a tragédiáról, és biztosította a hozzátartozókat együttérzéséről. Az igazgatónő emellett tudatta, gyásztanácsadókat hívott az iskolába.

Azt, hogy hogyan juthatott a 14 éves kiskorú lőfegyverhez, a rendőrség jelenleg is vizsgálja.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik