Közélet

Túlélte egy macska, hogy 120-al elütötte egy autó

És nem csak ezt, hanem azt is, hogy fejével a hűtőrácsba szorulva 12 kilométert tettek meg vele.

A „csodamacskát” az A14-es svájci autópályán ütötte el egy Luzern városában élő nő, aki csak akkor vette észre, hogy elgázolta a cicát, amikor megállt a háza előtt – jelentette a svájci sajtó. A nő látva a macskát, már visszaemlékezett arra, hogy még az autópályán hallott egy puffanást, de akkor nem vett észre semmit a gázolásból. A macska elütésekor nagyjából 120 kilométeres sebességgel haladt, és még 12 kilométert tett meg, mire hazaért.

 Senki sem gondolta volna, hogy ez a macska életben maradt
Fotó:Luzerni rendőrség 

A nő legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy a hűtőrácsában fejjel előre beszorult macska nem halt meg az ütközéstől. Azonnal megpróbálta kiszedni, de mivel nem járt sikerrel, a rendőrséghez fordult segítségért. Amikor a nő betelefonált „nem hittük volna, hogy a macska túlélte az ütközést, és a több mint tzí kilométeres utazást” – mondta el Urs Wigger rendőrségi szóvivő. Azonban a rendőröknek sem sikerült kiszabadítaniuk a cicust a szorult helyzetből, és végül egy állatorvos segítsége kellett, aki azután tudta kiszedni, hogy nyugtatót adott be neki.

 12 kilométert utazott a hűtőrácsba szorulva
Fotó:Luzerni rendőrség 

A még július nyolcadikán történt baleset után a macskát egy luzerni állatklinikára szállították, ahol Nico Kipfer állatorvos elmondása szerint azóta négy műtéten esett át. A súlyos sérülések ellenére – fülei és feje búbja a motor melegétől leégett és pár csontaj eltört –  végül teljesen rendbe jött, és Kipfer elmondása szerint már csak a fülein látható sérülések emlékeztetnek arra, hogy milyen közel volt a halálhoz. Az orvos szerint kész csoda volt, hogy túlélte az esetet, hozzátéve, hogy karrierje alatt még soha nem hallott ehhez fogható szerencsés megmenekülésről. 

 Több műtét után teljesen rendbejött a júliusban történt gázolás után – csak fülei emlékeztetnek a gázolásra
Fotó: Luzerni rendőrség 

Mivel a nagyjából 3-4 éves macskának nem sikerült megtalálni a gazdáját, a klinika fogadta örökbe a Quasimodónak elnevezett cicust. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik