Közélet

Évekig tartotta rettegésben áldozatait az erőszaktevő

Azt mondta Isten akaratát teljesíti: árnyékként követte, és zaklatta áldozatait, végül mindkettőt bezárta, és megerőszakolta.

Két nőt többször megerőszakolt, alkalmanként pedig akaratuk ellenére fogvatartott az 50 éves Kevin Gibbons. A férfi azt mondta áldozatainak, hogy mindent Isten parancsára tesz – írja a Mirror.

Hátborzongató részletek láttak napvilágot egy férfi büntetőperében a Liverpooli Királyi Bíróságon. Gibbons az egyik áldozatát például megerőszakolta amikor várandós volt, majd miután a nő megszült, arra kényszerítette, hogy megszoptassa őt.

Az első áldozat a bíróságon azt vallotta, hogy a férfi szinte minden életerejét kiszívta belőle, a második pedig azt, hogy sokszor jutott az öngyilkosság határára. A bíró az ítéletében manipulatív, irányító, uralkodó, és megszállott bűnözőként jellemezte a férfit, aki 25 év börtönbüntetést kapott.

A férfi folyamatosan zaklatta az áldozatait, autójával állandóan a házai körül cirkált, vagy a órákon át parkolt a kapujuk előtt. Máskor megvárta őket a munkahelyüknél, és árnyékként követte őket, egyiküket folyamatosan üzenetekkel, és levelekkel bombázta. A másik áldozatot pedig többször megfenyegette, hogy súlyosan bántalmazni fogja a gyermekét, például bokájánál fogva felemelte az újszülöttet, és azt mondta, a földre fogja ejteni.

A férfit három rendbeli nemi erőszakért, két rendbeli fogvatartásért, testi sértésért, szexuális zaklatásért, és gyermek veszélyeztetéséért ítélték el. Bár az összes bűncselekmény elkövetését tagadta, végül minden vádpontban bűnösnek találták.

Szörnyű tetteire úgy derülhetett fény, hogy mindkét áldozata nagyjából egy időben döntött úgy, hogy elköltözik az otthonából, és rendőrséghez fordul. Amikor a férfit elfogták az autójából kések, valamint egy íj, és nyílvesszők is előkerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik