Közélet

50 fagyasztott macskatetemet találtak egy pedofilnál

Gyerekpornós felvételek után kutatva csaptak le a férfi házára, ahol sokkoló felfedezést tettek.

A floridai házban – amit a környéken élő gyerekek csak a „macskaházként” emlegettek – a kivonuló rendőrök ugyanis legalább ötven lefagyasztott macskát találtak, amelyek négy mélyhűtőben voltak tárolva – jelentette a Sun Sentinel. A meghalt állatok mellett a kihívott állatvédelmisek több mint harminc élő macskát fogtak be a házban – közölték a lappal a helyi hatóságok.

A cicák közül többen is légúti fertőzésektől és egyéb betegségektől szenvedtek, valamint alultápláltak voltak. „A körülmények nem voltak megfelelőek az állatok számára” – mondta el a megyei állatvédelmi hatóság szóvivője. A háztulajdonos – aki előzetes letartóztatásban van gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt – már jelezte, hogy nem hajlandó lemondani macskáiról, és visszaköveteli azokat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért tárolt az 55 éves férfi ötven macskatetemet a házában lévő fagyasztókban, és azt sem, mi okozta halálukat. Az állatvédelmi hatóság szerint valószínűleg „beteges állatgyűjtő” lehet a férfi, aki képtelen megválni állataitól, még akkor is, amikor már nem élnek. A környéken élő emberek elmondása szerint köztudott volt, hogy a házban rengeteg macska él, és a kóbormacskák száma is jelentősen megnőtt az utóbbi időben.

A házkutatás alatt egyébként lefoglalták a férfi számítógépét is, a gyerekpornós nyomozás részeként. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik