Közélet

Százmilliókat kaphatott a Magyarországon ragadt túlsúlyos nő özvegye

Soltész Vilmát New Yorkban kellett volna kezelni, de egy légitársaság sem volt hajlandó felengedni járatára. A nő 180 kilót nyomott, Magyarországon halt meg.

Soltész Vilma 2012 szeptemberében repült férjével New Yorkból Budapestre, hogy a magyar fővárosban üdüljön. A Delta Airlines gépével utaztak úgy, hogy a 180 kilós nőnek két helyet biztosítottak. Októberre a nő beteg lett, haza kellett volna utazniuk az Egyesült Államokba, hogy kezeljék – számolt be az esetről a brit Daily Mail.

A KLM holland légitársaság járatára vettek jegyet – Vilmának kettőt, épp úgy, ahogy a Delta járatára. Csakhogy a nő nem tudott felszállni, mert akkorra már 30 liter víz gyülemlett fel a szervezetében.

Forrás: TV2

Ezek után Prágába mentek, hogy felszálljanak egy Delta-gépre, de ott sem tudták beültetni az ülésbe a beteg asszonyt. Pár nap múlva egy Lufhansa-járatra próbáltak felszállni, szintén sikertelenül.

A házaspár visszaautózott veszprémi nyaralójukba, ahol a férj október 24-én holtan találta feleségét. A férfi 6 millió dollárra perelte azokat a légitársaságokat, amelyek nem engedték felszállni a feleségét. A Daily Mail kiderítette, hogy Soltész János peren kívül megegyezett az alperesekkel. Bár nem hozták nyilvánosságra a kártérítés összegét, ha a kért 6 millió dollár (vagyis a közel másél milliárd forint) töredékét megítélték neki, óriási pénzzel vigasztalódhatott.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik