Közélet

Megalázás, műpénisz és nyilvános szex a hazai gólyatáborokban

A fotós nem véletlenül gondolhatta, hogy egy ilyen tábor a megfelelő terep arra, hogy megerőszakoljon egy fiatal lányt.

„Nem a tanító- és óvóképzősök augusztus végi rendezvényén erőszakoltak meg először egy lányt a magyarországi gólyatáborok történetében. Hogy hol és mikor, sosem fogjuk megtudni, és azt sem, hogy legalább nagyságrendileg hány ilyen eset történhetett” – írta az index.hu-nak az ELTE egyik gólyatábori szervezője, aki azt is elárulta, külön megtervezték, hogyan lehet itallal „kiütni″ a gólyákat.

A fotós sem véletlenül gondolhatta, egy ilyen tábor a megfelelő terep arra, hogy megerőszakoljon egy fiatal lányt, és még az egészet jól meg is ússza. Inkább az számít kirívónak és példátlannak, hogy így történt.

A laphoz több gólyatábori beszámolót is eljuttattak, kevésbé durvákat és döbbeneteseket egyaránt. Játékokról, melyek részeként intim dolgokat árultak el magukról a gólyák, de szó esett egy olyan tábori horrorkastélyról is, amelyen végig kellett menniük, folyamatos lelki terror mellett, és ahol az egyik szobában a szervezőn egy műpénisz volt, amelyet a szájukba kellett venni. „Miközben ketten ordítanak veled, hogy csináld, különben meghalsz, és sose visznek ki. Majd fojtogatva a falhoz nyomnak, és üvöltöznek, hogy valld be, hogy buzi/leszbikus vagy.” Egy másik táborban, csapatverseny közben az egyik szervező bedobta az egyik lánynak, ha ad egy csókot a srácnak, pluszpontokat kapnak. Fél órával később két lány tett így, akik nem ismerték egymást és a „tömeg előtt lezavartak egy 69-et”.

A cikk szerint egyébként azokban a táborokban, ahol ilyen feladatokat kapnak a gólyák, a játékok kitalálói mindig huszon-harmincéves férfiak, a gólyák többsége pedig tizenéves lány. A hatalmi helyzet a táboron belül így totálisan egyenlőtlen. Az Index a legtöbb és legdurvább gólyatábori visszaélésekről szóló történetet főként az ELTE karjairól, elsősorban az ELTE BTK-ról és az ELTE ÁJK-ról kapta. Hozzátették: az ELTE-t akár Macsótudományi Egyetemre is át lehetne nevezni, olyan elképesztő mértékben felülreprezentáltak a férfiak az egyetem, a karok és a hallgatói önkormányzatok vezetésében. Pedig az egyetem hallgatóinak kétharmada nő, mégsem ők töltik be a fent említett pozíciókat.  

Ahogy arról beszámoltunk, az elsőéves lányt augusztus végén erőszakolták meg Fonyódligeten, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában. A tettes a szervezők közül került ki. Fotós, aki gyakori résztvevője az egyetem rendezvényeinek, sőt hallgatója is: harmadéves informatikus-könyvtáros szakon. Vélhetően előre kitervelte tettét, egy bokros, fás területre csalta áldozatát, majd megverte és megerőszakolta. A legújabb hírek szerint fotókat is készíthetett, hogy sakkban tartsa áldozatát. Az egyetem rektora brutális és aljas bűncselekménynek nevezte az ott történteket.

Az ELTE vizsgálatot indított az ügyben, majd néhány napja kiderült, országos vizsgálat is lesz az egyetemi és főiskolai gólyatáborok szervezése és lebonyolítása kapcsán. 

Mindeközben kedden az emberi erőforrások minisztere bejelentette, kezdeményezi, hogy számítson minősített tételnek a Büntető törvénykönyvben, ha valaki oktatási intézményben, illetve intézmény által szervezett programon nemi erkölcs elleni bűncselekményt követ el. Ezt a miniszter a Felsőoktatási Kerekasztal keddi ülése előtt közölte – írja az MTI. A sajtótájékoztatón Balog Zoltán azt mondta: megkéri az igazságügyi minisztert, hogy a fentiek érdekében tekintse át a jelenlegi szabályozást és az erre vonatkozó tényállásokat. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik