Közélet

Újra előrántották a Hajdú-Bét ügyét

A Kecskeméti Járási Ügyészség új információik alapján csődbűncselekmény gyanúja miatt elrendelte a nyomozás folytatását a Hajdú-Bét 2004-es csődjének ügyében, ismeretlen tettes ellen – írja a Magyar Hírlap.

A nyomozást a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le, ám erről a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre bővebb tájékoztatást nem adtak.

A Magyar Hírlap emlékeztet , hogy a Hajdú-Bét iratait előbb Diósjenőn egy marhaistállóban tárolták, majd a Csepel Művek egykori biharkeresztesi gyáregységébe kerültek egy magánportára. A Magyar Nemzeti Levéltár célellenőrzést rendelt el a felszámoló által bérelt telephelyen, felfüggesztette a Hajdú-Bét-iratok selejtezését és jogszabály-módosítást is kezdeményezett, mert a felszámolt cégek iratanyagának őrzése során sok anomáliát tapasztaltak.

A Magyar Hírlap Fülöp Tamás főigazgató-helyettestől megtudta, a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár még 2013 őszén átvette a felszámolótól a Hajdú-Bét maradandó értékű iratait, amit 2014. május 7-én a nyomozóhatóság le is foglalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik