Közélet

Nyomozók a norvég pénzeket kezelő alapítványnál

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 09. 08. 11:17

Vélhetően nem ez az egyetlen helyszín, amit "megszálltak" az egyenruhások.

Rendőrök jelentek meg hétfő reggel az Ökotárs irodájában. Az ajtót egyenruhások állják el, a Készenléti Rendőrség emberei. Senki sem mehetett be. Az utcán többen várakoztak.

ökotárs (ökotárs) Fotó: Hír24

A 444.hu azt írja, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei megérkeztek, a norvég civil pénzeket is kezelő alapítvány munkatársai még nem voltak ott. Jobb híján így azokat igazoltatták, akikkel egy irodában dolgoznak. Később befutottak az Ökotárs munkatársai is, őket nem engedték telefonálni sem. Ezzel egy időben állítólag rendőrök jelentek meg az alapítvány könyvelőjénél is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Hír24-et arról tájékoztatta, hogy”a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozóhatóság az eljárás keretében házkutatást hajt végre.” Egyéb részletet azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

A Magyar Nemzet a napokban írt arról, hogy jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) vizsgálatának keretében. Információik szerint az érintett civilszervezetek tevékenységének ellenőrzésekor ugyanis felvetődött annak a gyanúja, hogy az egyik szervezet 2008 óta 17 egyesület és alapítvány részére összesen 29 esetben nyújtott rövid határidőre „visszatérítendő támogatást”.

Update: A bűnt üldözzétek, ne a civileket! címmel ma este 18:00 órára tüntetést szerveztek az Ökotárs Alapítvány Szerb utcai irodája elé.

Iratokat, adatokat foglaltak le

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen egy alapítvány pénzügyi tevékenységével összefüggésben – írta az ORFK hétfő esti közleményében

Hozzátették, hogy a nyomozóhatóság több helyszínen házkutatást hajtott végreaz eljárás keretében. Ezek során a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai iratokat, számítástechnikai adatokat foglaltak le. A nyomozásba igazságügyi szakértő kerül bevonásra.

 

 


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.