Közélet

Felfüggesztettet kérnek a komondoros Baloghra

Benyújtották a vádiratot Balogh József korábbi országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere ellen, így a jövő évben állítják majd bíróság elé – írja a Kecskeméti Hírhatár.

Kedden megérkezett a Balogh József korábbi országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere ellen benyújtott vádirat a Kecskeméti Járásbíróságra. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos testi sértés miatt nyújtotta be a vádiratot Balogh József ellen – közölte a Kecskeméti Hírhatárral dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője. A vádiratban a bűnösség megállapítását és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádhatóság.

Idén májusban Nagy Andrea ügyészségi szóvivő mondta el, hogy az eljárás a vádelőkészítés szakaszába lépett, így még nem emeltek vádat a Fideszből kizárt politikus ellen, aki tavaly áprilisban megverte élettársát, akit kórházba kellett vinni. Balogh József korábban arra hivatkozott, hogy a család időközben elpusztult vak komondora okozta élettársa sérülését, utóbb azonban az ügyészség közölte: “Szándékosságra is kiterjedő beismerő vallomást tett.”

A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, az akkor még fideszes Balogh élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. Az ügyészség tavaly novemberben hallgatta ki a képviselőt, aki nagy vihart kavart villáminterjúnkban először azzal magyarázta a sérüléseket, hogy “Terike is iszogatott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik