Belföld

Komondoros asszonyverő: se ivás, se vádemelés

Balogh József az Origónak azt mondta: a helyiek kérték, hogy ősszel újra induljon a polgármesterségért Fülöpházán. A magyarnarancs.hu-nak megszólalt a helyi Orbán is.

A településen mindenki mást mond a volt fideszes politikus újraindulásáról. Egy férfi magánügynek tartja az asszonyverést, mert „attól még lehet jó polgármester ezután is”. Ő díszköveztette le a járdákat, újította fel a játszóteret, felhúzott egy tészta- és csirkegyárat is. Egy nő szerint Balogh ugyan nem való a közéletbe, de vidéken „nem különösebb dolog, ha egy férfi megveri a feleségét”, és a faluban tényleg nagyon elfogadott a polgármester, aki szinte mindenkivel jóban van.

Fülöpházán az sem baj, hogy Balogh már nem fideszes. Egy férfi szerint a falu 80 százaléka ellenzéki, mert “látják, hogy mekkora szabadrablás megy itt”. A polgármester meg azért népszerű, mert a település 30 százaléka nyugdíjas, nekik pedig sokat kedvez, “eteti őket”.

Balogh József egyébként pontatlanságnak nevezi, hogy függetlenként indulna, de többet nem árul el, csak annyit, hogy a helyiek kérték föl, márpedig neki főnökei a helyi választók. „Ha ők azt mondják, hogy indulni kell, akkor indulni kell.” A bántalmazási ügyéről meg azt mondja. “Arra jó volt, hogy helyileg felmérjem, hogy kire lehet igazán számítani, ki bizonytalan, és kire nem számíthatok. Negatív hírré vált, az emberek viszont nemhogy elfordultak volna, hanem inkább mellém álltak.”

Nem lesz vádemelés?

Balogh egyébként megfogadta, élete végéig nem iszik többet alkoholt. „Nincs az az ember, aki belém erőszakolja, kivéve, hogy mivel református vagyok, a kehelyből azt az egy korty bort a templomban.” Ő egyébként úgy tudja, nem emelnek vádat, mert úgynevezett közvetítői eljárást kért Terike, aki levelet írt a Központi Nyomozó Főügyészségnek arról, hogy megbocsátott párjának, akivel mindent megbeszéltek. (Ezt a nő szóban is megerősítette.)

“Kétségtelenül kicsit másképpen adtam elő a történteket közvetlenül az események után. Ennek oka az lehetett, hogy magam is az események és a média által keltett hisztéria hatása alá kerültem. Tény, hogy élettársam, Balogh József egy igazán békés, jó ember. Nagyon ritkán fogyaszt alkoholt, s azt is mértékkel. Az esküvőn valóban kicsit többet ivott a kelleténél, s erőszakkal akadályozta meg, hogy alkohol hatása alatt vezessek. Sem előtte, sem azóta nem bántott, és biztos vagyok abban, hogy a jövőben sem fog ilyen előfordulni” – idézi  Terike levelét az Origo.

„Jóskát megszavazzák”

A magyarnarancs.hu is lement a faluba, „ahol az asszonyverés elfogadott”. Olyannyira, hogy a helyiek szerint újra polgármester lesz. A vendéglőben a férfiak a kérdésre, hogy feleségeik mit szólnak az esethez, jót nevetnek. Szerintük nincs is riválisa Baloghnak. „Az a kecskeméti nő, akiről hírlik, hogy próbálkozna, költözzön a faluba!”

„Itt mindenki fideszes. A szocik elvennének mindent, meg jól be is buktak már egyszer, a Jobbik meg nálunk nem kell. Jó az Orbán, ő nem tud a disznóságokról”- mondja az a fiatalember, akit Orbánnak hívnak, és erre büszke is. Kiderül, hogy 350 hektár földjéből, amin birkákat tartott, egy zsebkendőnyit sem kapott vissza. Azért szavazott mégis a Fideszre, mert a disznóságokról Orbán Viktor biztos nem tudott. A mutyik ellen Balogh sem tehetett semmit, a falu pedig azt is tudomásul vette, hogy a trafik a polgármester nevelt fiáé lett.

Balogh József a magyarnarancs.hu-nak azt mondta, a falubeliek tisztában vannak azzal, hogy mindent elkövetett a településért. Még a polgármesterségért járó fizetését sem vette fel, ami – ahogy a négy helyi képviselő kiszámolta – több mint 20 millió forint. Ezt az összeget az óvoda felújítására fordították. Családi életükben a botrány elhomályosodott, most mindennél fontosabb számukra, hogy 15 éves lánya meggyógyuljon, aki az utolsó kemoterápia előtt áll, és immár 7 hónapja beteg.

Mint korábban megírtuk, Nagy Andrea ügyészségi szóvivő a minap a Népszabadságnak azt mondta: az eljárás a vádelőkészítés szakaszába lépett. A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, az akkor még fideszes Balogh élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra. Az ügyészség novemberben hallgatta ki az exképviselőt, aki nagy vihart kavart villáminterjúnkban először azzal magyarázta a sérüléseket, hogy “Terike is iszogatott”.

“Ő az igazi Balogh József”

Később megszületett az igazi Balogh József nevű blog, amely elég zavaros stílusban írt arról, hogy az igazi Balogh egy „hat gyermekes édesapa, akit gyermekei kilenc unokával ajándékoztak meg. Egy polgármester, aki szülőfalujáért ingyen fáradozik. Egy országgyűlési képviselő, akit már négy ízben tiszteltek meg bizalmukkal választókerületének polgárai. Egy konzervatív politikus, aki méltatlan módon a balliberális média kereszttűzébe került. Egy példakép, akit nem hagyunk besározni. Ő az igazi Balogh József.”

Az igazi Balogh szerint az igazi Baloghnál „mindig a család az első”. A blogon felbukkant a komondor, amely azt ugatta, hogy hazudik a balliberális média.(Balogh József korábban lapunknak azt mondta, nem emlékszik arra, hogy megverte volna élettársát. Mint fogalmazott, lagziból jöttek haza, be volt rúgva, szerinte az is előfordulhatott, hogy élettársa átesett kutyájukon, és úgy szerezte sérülését – a szerk.)

Az igazi Balogh fejedelmi többesben értekezett arról, miért utasítják el „a Balogh Józsefet érő méltatlan és aljas lejárató kampányt!”, de arra is van példa, hogy egy mondaton belül vált egyes szám első személyről, harmadikba. „Az őt születése óta ismerő fülöpházi polgárok eddigi munkája alapján és személye ismeretében 2010-ben megtiszteltek bizalmukkal és polgármesterré választották”.

Az igazi Balogh azt állította, hogy saját gyermekei jelentették fel anyjukat, egykori feleségét, amiért rágalmazott egy televíziós műsorban, „valamint megpróbálta megzsarolni egyik közeli hozzátartozóját”. Az RTL Klubnak az asszony elmesélte, hogy őt is verte többször volt férje. Zsírkeverő kanállal, tejes kannával, konyhakéssel és malacperzselővel támadt rá. A nő 25 évig tűrte a bántalmazást. Az elvált asszony már összegyűjtötte a zaklatásokról szóló dokumentumokat.

Korábban a tizenegyszeres All Style karate-, kétszeres kungfuvilágbajnok, négyszeres amatőr magyar bokszbajnok és légsúlyú öklöző-világbajnok Miló Viki a Hír24-nek azt mondta: az ökölvívást ennél ugyan nemesebb sportnak tartja, és inkább pszichológust javasolna a nőverő Balogh Józsefnek, de pedagógiai célzattal szívesen kihívja egy meccsre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik