Közélet

Tudhattak a gólyatábori erőszakoló múltjáról

A HÖK elnökét állítólag figyelmeztették, hogy a férfival problémák lehetnek.

A kari HÖK-elnök volt az egyetlen, aki megelőzhette volna a bajt, de nem vette komolyan saját csapattársa jelzését – írta az Átlátszó Oktatásnak egy lány, aki már azelőtt felhívta a figyelmüket arra, ki lehet a tettes, mielőtt az még nyilvánosságra került volna, és beszámolt a férfi viselt dolgairól is. 

Az e-mailben kitért egyebek mellett arra, hogy egy hallgató lány, aki szervezője is volt a gólyatábornak, már tavasszal beszámolt arról az ELTE TÓK HÖK elnökének, hogy a gyanúsított egy ottalvós buliban éjszaka a tudta nélkül fotózta, úgy, hogy a ruháját is felhúzta, így intim testrészeit is le tudta fényképezni. A férfi ezután megfenyegette őt, hogy ha nem fekszik le vele, akkor gondoskodni fog róla, hogy a képek a közösségi portálokon kössenek ki. A lány végül nemet mondott, és – bár félt feljelentést tenni  – figyelmeztette a HÖK-elnököt, amikor megtudta, hogy a fotós is ott lesz a hallgatói önkormányzat egy tavaszi rendezvényén.

Az elnök akkor megígérte, hogy beszél a HÖK fiú tagjaival, hogy tartsák rajta a szemüket, de végül nem mondta el senkinek, hogy mi jutott tudomására – olvasható a cikkben.

Ahogy arról beszámoltunk, valószínűleg előre kitervelte tettét az a fotós, aki múlt pénteken, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. A Blikk kedden azt írta, szerintük a fotós egy félreeső, bozótokkal körülvett részre vitte kiszemeltjét, majd – miután áldozata ellenállt – alaposan helybenhagyta őt, ezután pedig megerőszakolta. A férfi szombaton hajnali 4 óra körül támadt a lányra, másfél órával később már el is fogták. A támadó rendszeres résztvevője volt a kar rendezvényeinek. Az mno.hu szerint a férfi beismerő vallomást tett. A támadó előzetes letartóztatásáról hétfőn döntött a bíróság.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem fegyelmi vizsgálatot indított, a tábort szervező hallgatói önkormányzat elnökségét felfüggesztették.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik