Közélet

Ittasan vezetett és lemondott az NVSZ főrendőre

Zsombok György a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettese volt.

Alkohol fogyasztása után ült a volán mögé és rajtakapták egy közúti ellenőrzéskor a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettesét, a Polgári Titkosszolgálatok Védelmi Szolgálata igazgatóját, Zsombok Györgyöt, ezért lemondott szolgálati viszonyáról – tudta meg a hvg.hu. Az NVSZ-nél megerősítették a vezetővel kapcsolatos hírt, hozzátéve, hogy az érintett dandártábornokot Budapesten, augusztus 2-án ellenőrizték és augusztus 15-én már távozott a testülettől.

Emlékezetes volt az év elején egy további, magas rangú rendőr ittasan elkövetett balesete. Nagy Péter, aki a rendelkezési állományból átvezényelve a Gazdasági Versenyhivatalnál dolgozott, szolgálati autójával az M2-M0-s kereszteződésében. megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött január 31-én. Mint azt megírtuk, a dandártábornok nem maradt a helyszínen, Dunakeszin, az M0-s autóúton lassult csak le, majd megállt, tette mindezt kék villogó mellett. Autópálya-rendőrök léptek oda hozzá, hogy igazoltassák, az ügyészség szerint csak vonakodva, többszöri felszólítás után mutatta be iratait, a szondát pedig egyáltalán nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították és vérvizsgálatra vitték.

Legutóbb néhány napja lehetet hallani olyan esetről, hogy egy egyenruhás ittasan ült autóba, ám az a baleset tragédiával végződött. Ahogy arról a Hír24 beszámolt, a rendőr súlyosan megsérült,  utastársa pedig meghalt. A jármű Borsodbóta és Sáta között az erdőben, egy meredek domboldalon borult fel – ahogy az ügyészség fogalmazott – “terepjárózás” közben. A kocsi a rendőré volt, de a főügyészség kedden arról tájékoztatott, hogy az még tisztázásra vár, ki vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik