Közélet

Kitálalt az ügyészség az ittasan balesetező főrendőrről

A dandártábornok ellen január végén indult eljárás, miután szolgálati kocsijával nekihajtott egy jelzőtáblának, majd elhajtott a helyszínről. Rengeteg alkoholt találtak a vérében.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szerdán, gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én részegen balesetet szenvedett szolgálati autójával – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségtől. A főrendőrnek ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt kell felelnie.

Az ügyészség korábban – bár a baleset tényét megerősítette, illetve azt is hogy az érintett személy ellen eljárás indult – részleteket nem közölt, egészen mostanáig. A Blikk korábban azt írta, a dandártábornok árokba sodródott, majd kék villogót tett a kocsijára és elhajtott, majd amikor a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni, egy időre a kocsijába zárkózott.

Az ügyészség szerdai, hivatalos tájékoztatása szerint a főrendőr Budapesten, a Külső Szilágyi úton, Dunakeszi irányába haladt, amikor – ittasságából eredő figyelmetlensége miatt – felhajtott egy terelőszigetre, ahol nekiütközött egy jelzőtáblának. A szolgálati kocsin látható sérülések keletkeztek.

A dandártábornok nem maradt a helyszínen, Dunakeszin, az M0-ás autóúton lassult csak le, majd megállt, tette mindezt kék villogó mellett. Autópálya-rendőrök léptek oda hozzá, hogy igazoltassák, az ügyészség szerint a gyanúsított csak vonakodva, többszöri felszólítás után mutatta be iratait, a szondát pedig egyáltalán nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították és vérvizsgálatra vitték. A főrendőrről kiderült, súlyos alkoholos befolyásoltság alatt ült volán mögé.

Korábban a Blikk azt írta, az egyenruhás az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendelkezési állományában van, ám átvezényelték a Gazdasági Versenyhivatalhoz. Nemrég azzal került be a hírekbe, hogy több más rendőri vezetővel együtt róla is kiderült: nincs felsőfokú végzettsége, pedig a beosztása megkívánta volna.

A magas rangú rendőr a Dunakeszi Járásbíróság előtt felelhet tettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik