Közélet

Elítélték a volt feleségét halálra késelő pécsi állatorvost

A férfi negyven év múlva szabadulhat feltételesen.

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett – írja az MTI. Az állatorvos legkorábban negyven év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, a vádirat szerint gyilkos és áldozata 2007-ben házasodtak össze, ám kapcsolatuk idővel megromlott, végül tavaly elváltak. Az asszony új társra talált, akivel közösen béreltek lakást a Kertvárosban. Miután a volt férj megtudta, hol lakik a pár, figyelni kezdte őket.

Tavaly május 23-án reggel eldöntötte, leszámol volt feleségével. Magához vett egy 15 centiméter pengehosszúságú rugós kést, egy tőrt, illetve egy gázspray-t, reggel 7 óra körül már a lépcsőházban várt rájuk. Először a férfit próbálta megölni, többször megszúrta. Áldozata a földre rogyott, a támadó ezután volt feleségét vette célba, rajta is sikerült több sebet ejtenie. A megkéselt férfi próbált segíteni élettársán, ám az őrjöngő ekkor ismét többször megszúrta. Miután őt sikerült legyűrnie, megint a nő felé fordult.

Az asszony nem élte túl a támadást. A korábbi hírek még 93 késszúrásról szóltak, az ügyészség tájékoztatásából azonban decemberben kiderült, összesen 106 alkalommal szúrta meg áldozatát. A 45 éves asszonynak esélye sem volt, az egész testét sérülések borították. A nő korábbi sajtóértesülések szerint állapotos volt, a nyolcadik hétben járt. A férfi túlélte a támadást, a vádlott őt kilencszer találta el, megszúrta a fejét, a nyakát és a mellkasát is. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők.

A késelőt a rendőrség a lakásán fogta el, a férfi gázpisztollyal támadt az egyenruhásokra, többször rájuk lőtt, csak épp a riasztófegyver nem sült el.

Egy tanú a bíróságon korábban azt mondta, a vádlott annyira elszánt volt, annyira készült a saját halálára, hogy sírhelyet vásárolt magának és még a temetésével járó költségeket is elrendezte. A gyilkos még fényképet is készített a temetőben és mutogatta azt, mondván, már mindent elintézett, készen áll az öngyilkosságra. Közölte, a sírkészítővel a halála dátumát is rá akarta vésetni a sírkőre, ám ezt nem tették meg neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik