Közélet

Erkélyről leeső vágódeszka ölt meg egy embert

Feltehetően azt sem tudta mi okozta a halálát, miközben kora este sétált egy kis utcában a kínai Sencsen városában.

A 38 éves férfi azonnal életét vesztette, amikor pont fejen találta a 45 centiméter átmérőjű, hét centiméter vastag vágódeszka – írta a kínai sajtó. A szűk sencseni utcán a beszámoló szerint sokan sétáltak, amikor az eset történt. Azonnal mentőt hívtak, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség közlése szerint a vágódeszka egy 13. emeleti erkélyről zuhant le az utcára, ahol a vacsorát készítette elő a lakás tulajdonosa, aki elismerte felelősségét az esetben. A Nanfang cikke szerint a férfi ellen eljárást indítottak, de azt nem írták, hogy pontosan mivel vádolják majd meg a haláleset miatt.

 Egy ilyen vágódeszka találta fejen és ölte meg a 38 éves férfit
Fotó:gdtv.com 

Kínában rendszeresen előfordul, hogy konyhai eszközök zuhannak le erkélyekről és ablakpárkányokból, köztük kések és bárdok is. Éppen egy hete számoltunk be egy 57 éves férfi esetéről, akinek a koponyájába állt bele markolatig egy konyhakés, ami után arcán a legteljesebb nyugalommal várta meg a mentőket egy dohányboltban.

Pár napra rá pedig Csungking egyik felhőkarcolójából zuhant alá egy konyhai bárd, de az nem jutott el a járdáig, hanem az épület falába állt bele. A bárdot végül egy ipari alpinista szedte ki a falból. 

 Egy felhőkarcoló falába áltt bele a lezuhanó bárd
 Fotó:Weibo

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik