Közélet

Négy autó ütközött össze a Balaton északi partján

A 71-es főúton Csopak és Paloznak között történt a baleset, vasárnap délután.

A mentés teljes útlezárás mellett folyik – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta, a Balaton északi partján a 71-es főút 33-as kilométerénél négy személygépkocsi ütközött össze vasárnap nem sokkal délután egy óra után. A balesetben egy ember a roncsok közé szorult, őt a veszprémi és balatonfüredi tűzoltók szabadítják ki.

A balesetben öten sérültek meg – közölte az MTI-vel Somlai Artúr, a mentőszolgálat megyei mentésvezetője. Tájékoztatása szerint a helyszínre mentőhelikopter, rohamkocsi, esetkocsi és két kiemelt mentőegység érkezett, két súlyos és három könnyű sérültet szállítottak a veszprémi kórházba.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta, a sérültek ellátása és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyik, a forgalmat a rendőrség Csopak, Paloznak és Lovas belterületén egy párhuzamos útra tereli.

Az útlezárás fél négy körül szűnt meg a 71-es főúton, de még utána is csak lassant halad a forgalom a Balaton északi partján Csopak és Paloznak között. Egy darabig csak a leállósávban mehetettek az autók, de Időközben a korlátozást teljesen feloldották, és már valamennyi sávon haladhat a forgalom – közölte Horváth Diána, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel este fél hét felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik