Közélet

Megölt egy nőt, de megúszta a börtönt, mert fizetett

A 35 éves üzletember majdnem 150 millió forintnyi összeget adott áldozata családjának, így nem kellett rácsok mögé vonulnia.

A csak Ho néven azonosított makaói vállalkozó még tavaly ősszel ölt meg egy huszonéves nőt egy víztározóban, a kínai Foshan tartományban – írta a Shanghai Daily. A férfi célja nem a gyilkolás volt, csak meg akarta viccelni a víz felszínén levegő platformon fekvő nőt, akit poénból a vízbe húzott. Amint a nő beborult a vízbe, Ho azonnal elengedte, de Junjun nevű nő elmerült. Ugyanis nem tudott úszni.

Amint látta, hogy a nő eltűnt, Ho és barátai azonnal elkezdték keresni, és sikerült is kihúzniuk a partra, de Junjun akkor már halott volt. Az orvosok a halál okaként a fulladást állapították meg. Az eset után Ho maga jelentkezett a rendőrségen, és beismerő vallomást tett.

A férfi a bíróság előtt megbánást tanúsított, és bocsánatot kért az áldozat szüleitől, kijelentve: „Nem gondoltam volna, hogy egy fiatal nő halálával fog végződni a viccem.” Junjun szülei megbocsájtottak a lányuk halálát okozó férfinak, miután Ho ötmillió makaói pataca, átszámítva 146 millió forint bánatpénzt fizetett nekik.

A kártérítés, valamint bűnbánata miatt a bíróság végül 18 hónapnyi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik