Közélet

Megúszhatja a mélykúti kalapácsos gyilkos

A férfi előre kitervelte, hogy végez a feleségével. "Démonok" gyötörték.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki tavaly szeptemberben megölte a feleségét a Bács-Kiskun megyei Mélykúton. A férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állhat hamarosan bíróság elé.

A megyei főügyészség keddi tájékoztatásában részletesen beszámolt az esetről. Eszerint a vádlott 2008 óta lakott Mélykúton a feleségével, ahol közösen nevelték 2005-ben született fiukat. A gyilkosság előtt nem volt közöttük komolyabb konfliktus, veszekedés, kapcsolatuk lényegében problémamentes volt.

Tavaly szeptemberben, a közös bevásárlás után a férfi az előszobában magához vett egy kalapácsot és az asszony után ment, aki épp a nappali felé tartott. Miután utolérte őt, a jobb kezében lévő kalapács fejének tompa részével egyszer nagy erővel lesújtott felesége fejére. Az ütés miatt a nő földre zuhant és elvesztette az eszméletét. Ezután férje mellé térdelt és még legalább négyszer-ötször megütötte a szerszámmal, ugyancsak a fejére. Gyermekük ezalatt iskolában volt.

Az áldozat számos külső és belső sérülést – köztük súlyos koponyacsonttöréseket – szenvedett, így szinte azonnal meghalt. Az ügyészség szerint a gyilkos tettét aznap reggel tervelte ki, átgondolta, hogyan, mikor és mivel fog ölni. „Tettét az emberi élet kioltásával általában együtt járó fájdalmat lényegesen meghaladó, rendkívüli brutalitással hajtotta végre” – fogalmaztak. A férfi a történtek után – egy ismerőse tanácsára – feladta magát.

Az ügyészség közléséből az is kiderül, hogy a vádlott ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll. A beszerzett bizonyítékok szerint az elmeállapota miatt nem büntethető, ezért a főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.

Korábbi lapinformációk szerint a férfit „démonok gyötörték”, azt képzelte, hogy felesége megcsalta, „sugallatra” cselekedett. A család egyébként vallásos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik