Közélet

400 liter üzemanyag ömlött ki Budaörsi útra

Baleseti helyszínelés (baleseti helyszínelés, baleset, )
Baleseti helyszínelés (baleseti helyszínelés, baleset, )

Megnyitották városból kifelé vezető sávokat a BAH-csomópontnál.

Budapesten, a Budaörsi út 41. szám előtt a városból kivezető szakaszon csak anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt hétfőn négy óra körül. A katasztrófavédelem azt közölte, hogy egy kamion az elválasztó betonfalnak ütközött a Budaörsi úton, a jármű tartálya megsérült, és négyszáz liternyi üzemanyag folyt az útra.

A műszaki mentés és a baleset helyszínelésének idejére a rendőrök a Budaörsi út minden sávját lezárták a városból kifelé, az arra haladó forgalmat a BAH-csomópontnál a Hegyalja útra és a Villányi útra terelik – közölte a rendőrség hétfőn kora reggel a honlapján. Majd nem sokkal hét óra előtt jelezték, bvfejeződött a műszaki mentés a a fővárosból kifelé tartó forgalom a BAH-csomópontból zavartalan.

A legbecsapósabb csomópont Magyarországon

Mármint a nevében, mert sokan Bach-csomópontnak hiszik, ám igazából a Budaörsi út – Alkotás út – Hegyalja út találkozási pontja, és ezen utak kezdőbetűi alkotják a nevét (tehát lehetne HAB-csomópont is) – noha a szocialista döntéshozók fontolgatták a Bach névre átkeresztelést, de végül a világ legnagyobb zeneszerzőjét legyőzte a középszürke cuculizmus. 1976 végére készült el a csomópont kialakítása. A csomópont nem önmagában áll, hanem a fővároson átmenő nagy forgalmú kelet-nyugati út végpontját jelenti, mely a Kerepesi úttól a Rákóczi úton át vezető autóforgalmat rátereli az M1-M7-es autópályára. Az építéséről itt látható egy fotó. Amúgy a remek gyakorikerdesek.hu még a BAH-csomópont kapcsán is képes nagyon vicces dolgokat szülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik