Közélet

Taposóakna volt a kigyulladt békási panelban

Egész fegyverarzenált, géppisztolyt, gránátot, taposóaknát találtak a rendőrök a tárolóban, ami tegnap gyulladt ki egy 10 emeletes panelházban.

Pénteken, nem sokkal délután érkezett jelzés a BRFK-hoz, hogy III., Szilke utca egyik társasházából füst áramlik ki. A rendőrök biztosították a helyszínt a 10 emeletes panelház körül, amíg a tűzoltók megfékezték a lángokat.


Komolyabb baj is lehetett volna (police.hu)

Az épületből közel 40 főt kellett kitelepíteni az oltás idejére, öt embert, köztük két csecsemőt vittek füstmérgezés gyanújával kórházba. Ezt követően a lakók visszamehettek otthonaikba.

Mint kiderült, egy tároló gyulladt ki, ahol a rendőrök a rendőrök dobtáras és állványos géppisztolyokat, forgótársas pisztolyt, valamint kézigránátokat találtak, ezért a lakókat ismét kitelepítették. Az intézkedéskor további maroklőfegyvereket, puskákat, pisztolyokat, lőszereket, taposóaknát foglaltak le a nyomozók – írja a police.hu.


Néhány aknát is tartott a sufniban (police.hu)

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a fegyverek egy része nem volt hatástalanítva, vizsgálatuk jelenleg is folyamatban van. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik