Közélet

Az aszfalt is megolvadt a kamionbalesetben

Szerdán két baleset is volt az M7-esen, forgalomkorlátozások vannak a sztrádán – tudósít az MTI.

Szerdán délután a balatonőszödi lehajtónál a szalagkorlátnak ütközött egy autó a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A forgalom csak a külső sávban haladhat a baleset miatt. A 128-as kilométernél történt balesetben senki nem sérült meg.

Délelőtt a 157-es és 158-as kilométer közt, szintén az M7-es autópályán egy kamion ment neki a szalagkorlátnak a táskai pihenőhelynél. A teherautó üzemanyagot szállított. Felborult és kigyulladt, vezetője a helyszínen meghalt. Az oltáson 36 tűzoltó több mint egy órán át dolgozott. A szlovák kamion 32 ezer liter üzemanyagot szállított, a jármű megsemmisült, az aszfalt és a szalagkorlát megolvadt. Mindkét irányban teljes szélességben le kellett zárni a sztrádát.

 MTI / Varga György

Délután négy óra óta újra haladhat itt a forgalom, de újra kell aszfaltozni ezen a szakaszon az útburkolatot és a szalagkorlátot is ki kell cserélni. Az autósok most sebességkorlátozás mellett a leállósávban haladhatnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy haladéktalanul megkezdik a javítást, hogy a hétvégi nagyobb forgalom idején már a teljes pályát használhassák a közlekedők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik