Közélet

A soroksári futónő sikolyát hallhatta a hajléktalan

Sikoltozásra lett figyelmes és egy sötét autót látott padlógázzal elhajtani K. Ödön akkor, amikor a bickliúton kocogó asszonyt meggyilkolták Soroksáron.

Háromszor hallgatták ki eddig tanúként azt a hajléktalan férfit, aki valószínűleg a Soroksáron megölt Kardosné Gyurik Krisztina utolsó segélykiáltásait hallotta. K. Ödön a Borsnak azt mondta, két kiáltást hallott. “Kimentem a ház elé, de nem láttam semmit a sötétben, akkor már csend volt” – tette hozzá a férfi, aki a gyilkosság idején abban a viskóban lakott, ami nagyjából 150 méterre van a helytől, ahol Krisztina holttestét megtalálták.

A sikoltozás után fél órával egy nagy és sötét autót látott, ami elmondása szerint padlógázzal elhajtott a bicikliúton abba az irányba, ahol megtalálták a nőt, nem sokkal később pedig ugyanilyen sebességgel vissza. Egy férfit látott a járműben.

A rendőröknek elmondta azt is, hogy a támadás előtti két éjszakán egy férfi kétszer is benézett a viskóba, ahol a barátaival lakott.

K. Ödöntől és még hat hajléktalantól DNS-mintát vett az első kihallgatáskor a rendőrség. Azóta még kétszer hallgatták ki tanúként.

Olvasói sztorik