Közélet

Okostelefonja mentette meg az életét

Ma már írtunk egy 18 éves nőről, akit a telefonja ölt meg. Egy 38 éves férfit azonban a biztos haláltól mentett meg készüléke.

Egészen pontosan egy pisztolyból kilőtt golyót állított meg az ingzsebében, a szíve felett tárolt okostelefon, amikor egy tajvani étteremben történt verekedés után az utcán rálőttek – jelentette a Shanghaiist. A csak Hu néven említett férfi az étterem egy 46 éves vendégével szólalkozott össze, akinek pénztárcáját elemelte asztaláról, majd bejelentette, hogy mindenki a vendége egy sörre.

Szóváltásba keveredtek, ami verekedéssé fajult, majd az étterem előtt már a fegyverek is előkerültek. Hu egy sarlóval (igen, sarlóval!) fenyegette meg Xút, aki viszont egy pisztolyt kapott elő, majd pár méterről mellkason lőtte ellenfelét és elmenekült.

 Életmentő okostelefon – megállított a golyót
Fotó:AppleDaily

Hu kórházba került, ahol rendőrök látogatták meg, arra számítva, hogy egy haldoklóval találkoznak majd. Legnagyobb meglepetésükre azonban a közelről meglőtt férfi életben volt, köszönhetően a golyót megállító telefonnak. A rendőrség közlése szerint Hu a lövés pillanatában ösztönösen maga elé tartott a kezét, a golyó átment a karján, anélkül, hogy csontot ért volna és utána állt meg a telefonban.

Xu később feladta magát a rendőrségen. Feltehetően széndékos emberölés kísérlete miatt indítanak eljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik