Közélet

Rács mögött marad a feleséggyilkossággal gyanúsított szigetközi férfi

A 40 éves győri nő eltűnése után a férjet előzetes letartóztatásba helyezték július elején emberölés megalapozott gyanújával.

Három hónappal meghosszabbította a Győr Járásbíróság nyomozási bírája annak a darnózseli férfinak az előzetes letartóztatását, akit felesége megölésével gyanúsítanak. A bizonyítékok köre ugyanis még nem teljes, és fennáll annak a veszélye, hogy a férfi befolyásolja a tanúkat vagy bizonyítékokat tüntet el – közölte Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája kedden az MTI-vel.

A férfit július 4-én helyezték előzetes letartóztatásba, emberölés megalapozott gyanújával előző nap vették őrizetbe. Az eltűnt 40 éves győri nő testvére értesítette május végén a rendőrséget, mert az asszony, miután mosonmagyaróvári munkahelyéről eltávozott, nem adott életjelet. Közigazgatási eljárás keretében keresték a nőt, majd – miután bűncselekményre utaló adatok merültek fel – az ügy átkerült a megyei rendőr-főkapitánysághoz.

Június 5-én a település határában mintegy nyolc négyzetkilométeres területet vizsgáltak át, majd ezt 25-én százhúsz rendőrrel megismételték. Az eltűnt nő volt férjét ezután vették őrizetbe. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva sem akkor, sem most nem közölt több részletet az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik