Közélet

Elöntötte a víz Újpestet

Közlekedési káoszt okozott a hatalmas mennyiségű víz a kerületben, és a szomszédos Rákospalotán.

Folyókká változtak az utcák Újpesten és Rákospalotán, ahol a kora délutáni órákban kezdett esni, ami később több mint fél órán át tartó felhőszakadássá erősödött – közölték a Hír24-el a kerületben élő emberek. „Folyamatos villámlás, hatalmas dörgések, özönvíz-szerű eső, az utakon lábszárig ért a víz” – írta az időkép egyik kommentelője. Az Időkép oldalán közzétett felvételeken látni, hogy az utcákat teljesen elöntötte a víz, amely az autók alvázáig ért, és nem lehetetett látni, hol kezdődik a járda.

 Elárasztott a víz Újpestet és Rákospalotát
Fotó: Időkép 

A BKK közlése szerint a nagy mennyiségű víz miatt nem tudott közlekedni a 12-es és a 14-es villamos, valamint a 69-es villamos, és a 121-es busz sem tud járni, mert „a Szilágyi úton lezúdult víz miatt hatósági zárás van érvényben”.

A katasztrófavédelem közben azt MTI-vel közölte, hogy tömegesen kapnak bejelentéseket a felhőszakadás miatt. A közlemény szerint eddig 78 bejelentés érkezett, főként a IV. és a XV. kerületből, közülük hetven esetben még dolgoznak a szakemberek. Az eddig megoldott vészhelyzetek zöme vízbetörés volt a hirtelen jött csapadék miatt, de több helyen a kidőlt fák, a leszakadó ágak és megrongálódott oszlopok, vezetékek okoztak problémát. 

A IV. és a XV. kerület határán található Árpád úti felüljáró környékén pedig több autó is elakadt a hirtelen felgyűlt csapadékvízben – közölte a katasztrófavédelem. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik