Belföld

Citromsárgába borult az ország

Az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható intenzív záporok, zivatarok miatt.

Hétfőn a délelőtti órákban elszórtan – főként nyugaton és északon -, a délutáni óráktól pedig egyre többfelé várhatóak zivatarok intenzív csapadék (20-40 mm), esetleg rövid ideig viharos szél (60-75 km/h) és jégeső kíséretében – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből. Az egész országban citromsárga figyelmeztetés van érvényben.  Több Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyei járásra elsőfokú riasztást adtak ki a várható zivatarok miatt.

Hozzáteszik, hogy a Dunától keletre, kiemelten az Alföld és Északi középhegység térségében, a délutáni, esti zivatarokhoz nagyobb eséllyel társulhatnak intenzívebb kísérőjelenségek. Ezeken a területeken felhőszakadás (több mint 30-40 mm), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérő) és esetleg 75 km/h-t meghaladó széllökés is előfordulhat.

Hétfőn legfeljebb északkeleten lehet néhány órás napsütés, országszerte felhős idő várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is valószínű. A nappali csúcshőmérséklet délnyugaton 25, északkeleten 30 fok körül alakul. Késő estére 18, 24 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Ne most menjünk biciklizni – könnyen elázhatunk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik